Zo maak je zelf American Cookies
Zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten. Deze Amerikaanse koekjes zijn échte klassiekers in de koekendoos. Haal deze American Cookies of New Yorkers niet uit een pakje maar bak ze gewoon zelf!
Dit heb je nodig
- 550 gram patisseriebloem
- 250 gram boter
- 180 gram suiker
- 180 gram bruine suiker
- 3 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- 2 eitjes
- 1 el vanille-extract
- 200 gram pure chocolade, in stukjes
Aan de slag!
- Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom.
- Laat de boter, de suiker en vanille mixen in de keukenmachine. Doe dit tot je een zachte massa krijgt.
- Voeg al roerend de eitjes één voor één toe.
- Voeg het bloemmengsel toe en blijf goed mixen.
- Hak de chocolade in stukjes en meng onder je deeg.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schep het deeg met een lepel in een bolletje op het pakpapier. Duw het open.
- Bak de koekjes negen minuten.
- Laat ze afkoelen op een roostertje.