Zo maak je zelf heerlijke Appelbeignets

vrijdag 28 oktober 2011 - 09:23
appel
Appeltijd! Een ongelooflijk lekker dessertje, waar iedereen dol op is!

Dit heb je nodig

(4 personen)

  • 3-tal appels

  • Frituurolie om te bakken
  • Voor het deeg
  • 150 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 dl bier
  • 2 eetl olie
  • Snuifje suiker
  • Snuifje zout


Zo ga je te werk

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg onder elkaar, uitgezonderd de eiwitten.

  • Klop de eiwitten tot sneeuw en meng onder het deeg.

  • Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in schijven van 1 cm dik.
  • Haal de appelschijven door het deeg en bak ze in matig hete frituurolie.
  • Laat de appelbeignets uitlekken en bestrooi met bloemsuiker.

Bron: Johan Segers ('t Fornuis - Antwerpen) ism met Culinaire Ambiance

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!