Zo maak je zelf suikerwafels

donderdag 17 september 2020 - 16:41
Ideaal als snack naar school of voor tijdens een wandeling op zondag. Met dit recept maak je heerlijke suikerwafels! Geloof ons, je gaat het verschil met die uit de winkel niet proeven!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 25 wafels)

  • 4 eitjes
  • 50 g suiker
  • 350 g bloem
  • 42 g verse gist
  • 140 g boter
  • 30 ml halfvolle melk
  • 160 ml lauw water
  • Een snuifje zout
  • Een paar druppels vanille-extract
  • 40 g boter
  • 250 g parelsuiker
  • Bakspray of olie

Aan de slag! 

  • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Laat de boter zacht worden uit de koelkast.
  • Doe de bloem, de suiker en 4 eidooiers in een kom. Het eiwit hoeft niet in het beslag. Meng de ingrediënten goed door elkaar. 
  • Doe het water en de de melk samen in een kommetje. Los de verse gist erin op. Giet het gistmengsel bij het deeg. Voeg ook de vanille toe.
  • Voeg de boter in stukjes toe. Ook het zout mag nu mee in het deeg.
  • Laat de keukenmachine het deeg goed kneden, het is klaar als het een homogeen geel draderig deeg is.
  • Smelt 40 gram boter op het vuur. Meng de parelsuiker goed onder de gesmolten boter. 
  • Voeg de parelsuiker toe aan het beslag en laat nog één keer draaien. 
  • Dek de kom af met een handdoek en laat een halfuurtje rusten.
  • Kneed het deeg voor een tweede keer. Laat het nog één keer rusten voor 20 minuten onder een handoek. 
  • Genoeg gerust! Tijd om te bakken. Verwarm het wafelijzer en vet in met de bakspray of olie
  • Schep een eetlepel deeg per wafel. Bak ze 3 minuten.
  • Laat de wafels afkoelen op een rooster. 

Nu heb je 4 eiwitten over, die kan je gebruiken voor dit heerlijke taartje! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!