Zo onderhoud je een langeafstandsrelatie

donderdag 4 augustus 2016 - 09:42
Langeafstandsrelaties zijn niet eenvoudig, maar dat betekent niet dat ze nooit werken. Met deze tips blijft het liefdesvuur zeker branden!

Geef elkaar genoeg ruimte

Overdreven met elkaar communiceren heeft geen zin. Het is niet omdat jullie elkaar niet zien dat je dat moet compenseren met voortdurend te sms'en of bellen. Vind leuke en originele manieren om met elkaar te communiceren. Denk maar aan audioclips, video's,... Less is more, spammen heeft geen zin.

Probeer zoveel mogelijk samen te doen

Speel online spelletjes samen, kijk naar de dezelfde films tegelijkertijd, luister naar muziek samen,... Wees creatief en spontaan! Het is een manier om een band te creëren ondanks het feit dat jullie apart wonen.

Maak Skype-dates

Spreek een moment af met je partner om met elkaar te Skypen. Het hoeven niet altijd diepgaande gesprekken te zijn. Praat met elkaar over je dagelijks leven. Als je weet dat je het te druk zal hebben, laat het je partner dan op voorhand weten. Is het omgekeerd en heeft je partner het te druk, wees flexibel.

Bezoek elkaar zo vaak mogelijk

06e62a9ed35ebcdfbec91a3716f6b995
Probeer elkaar zo vaak je budget het toestaat te bezoeken. Stel een bezoekschema op of maak nieuwe plannen op het einde van elk bezoek. Ontwikkel eigen rituelen die gepaard gaan met jullie bezoekjes. Geef elkaar bijvoorbeeld een cadeau om elkaar een houvast te geven.

Steun elkaar, ook vanop afstand

Sta klaar voor je partner als hij verdriet, problemen of andere moeilijkheden heeft. Door elkaar te steunen creëer je een wederzijdse afhankelijkheid die essentieel is voor langeafstandsrelaties.

Wees toegewijd aan elkaar

Wees open en eerlijk over je gevoelens, je onzekerheden,... Opkroppen heeft geen zin. Laat je partner je helpen en je steun bieden. Je kan niet altijd alles alleen oplossen.

Wees positief

Er zullen moeilijke momenten op jullie pad komen, dus probeer altijd positief te blijven. Wees dankbaar voor het feit dat je iemand hebt waarvan je houdt en die ook van jou houdt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!