Zo ontdooi je snel je autoslot

woensdag 25 november 2020 - 15:43
Aha!
Wanneer de minima flirten met het nulpunt, laten wagens zich ook van hun meest kille kant zien.

Alcoholgel

603116b89864a208ad0ea2d657ea719dbb5497d5

Heb je een ontsmettende handlotion in je handtas of jaszak zitten? Even in je slot sprayen, en rijden maar!

Vuur

Slingert er een aansteker in je broekzak rond? Haal hem boven, houd je sleutel even boven het vlammetje. Opgepast, sleutels zonder plastic bescherming verhitten helemaal!

Koffie of thee?

koffiebekertje

Heb je net een lekker warme kop thee of koffie in de hand om tijdens je rit op te slurpen? Steek er even je (schoongemaakte) sleutel in om hem op te warmen. Of wandel snel even naar binnen en houd je sleutel onder warm water.

Vaseline of lippenbalsem

Net als alcoholgel, heeft vaseline of vette lippenbalsem de eigenschap om ijs te laten smelten. Smeer het over je sleutel en morrel er even mee in het slot, desnoods een paar keer opnieuw. Maar openen zal het!

Hete adem

cold-air

Hijg een paar keer in je bevroren slot of gebruik een rietje: steek deze in het slot en blaas erop. De warmte van je adem zal het slot in veel gevallen ontdooien.

Instappen maar!

3756580_ec47a0fa9a9ba4f5253a96410e5bffe8_wm

Heb je je slot los gekregen, maar blijkt je deur helemaal vastgevroren? Begin dan niet te trekken. Zo geraken de rubbers beschadigd.

Ook wrikken met gereedschap is meestal geen goed idee voor de lak. De oplossing? Een paar keer goed duwen tegen de deur. Zo werk je een beetje met de speling van het slot en de rubbers en barst het ijs er rond los.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!