Zo plant je je kerstboom terug in de tuin

woensdag 25 november 2020 - 12:53
Hoe mooi zou het zijn mocht je jouw kerstboom een tweede leven kunnen geven? Koos jij voor een boom met wortels aan? Dan plant je hem best na de kerstperiode terug in de tuin. Lees verder en plant je boom als een echte professional!

Waar in de tuin? 

Nu is je boom nog klein en schattig. Maar voor je het weet is het een flinke spar van 10-tallen meters hoog. Denk dus goed na over waar in de tuin je de spar gaat planten. 

Even acclimatiseren!

Jouw kerstboom stond waarschijnlijk gezellig warm in de living. Buiten is het heel wat kouder. Een plotse temperatuursverandering kan zeer lastig zijn voor de boom. Plaats hem daarom eerste enkele dagen in een schuur of de garage

Wanneer plant ik mijn boom? 

Ga niet overhaast te werk!  Al is december een ideale maand om een spar te planten, er is één goude regel. Plant hem niet wanneer het vriest. Dan zal de boom niet overleven. 

Schuppen en planten! 

Geen vrieskou? Tijd om te planten. Graaf een diepe kuil. De bovenste wortels moeten net onder de grond kunnen. Maak de boom los van de pot, pas hierbij op dat je de jonge wortels niet beschadigd. Plant de boom en druk de aarde goed aan. 

Goed onderhouden!

Geef de boom de eerste weken voldoende water

Volgend jaar weer in de living? 

Wil je deze boom nog een keer gebruiken als kerstboom? Goed nieuws, sparren groeien niet zo snel. Al zal je boom toch enkele centimeters groter zijn volgend jaar. Je kan de boom ook planten met pot en al, zo kan je hem volgende Kerst weer makkelijk uit de grond halen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!