Zo red je een té zout gerecht

donderdag 5 mei 2022 - 07:39
Aha!
Iets te enthousiast geweest bij het kruiden van je maaltijd? Met een paar simpele trucs kan je een té zout gerecht toch nog redden.

Extra ingrediënt

Alles wat in één pot ligt te sudderen (zoals bij soepen en stoofpotjes), is erg gemakkelijk te redden. De beste manier is om simpelweg meer basisingrediënten toe te voegen. Je zal dan wel meer eten maken dan nodig, maar de overschot kan je altijd invriezen of de dag erna opeten. Voor een te zoute preisoep snij je bijvoorbeeld nog een extra prei. zo simpel is het!

Aardappel

Had je al je groenten al in de pot gegooid? Schil dan een aardappel en laat die nog een kwartiertje meekoken in je soep of stoofpotje voor je hem eruit vist. De aardappel absorbeert het overtollige zout en maakt je gerecht opnieuw eetbaar. Als je geen aardappelen meer in huis hebt, kan je ook een ander zetmeelproduct gebruiken zoals vermicelli, rijst of pasta.

Eiwit

Bij heldere soep kan je een rauw eiwit toevoegen en laten stollen. Het eiwit bindt het zout en kan je - wanneer het gestold is - gemakkelijk uit de soep scheppen.

Suiker

Het lijkt misschien een beetje vreemd, maar een snufje suiker compenseert het teveel aan zout. Ook een paar druppels azijn of citroensap leiden je smaakpapillen af van de zoute smaak.

Begeleidende drank

Als je niets van dit alles in huis hebt om je maaltijd te redden, pas dan je drank aan. Bubbels halen een zoute smaak weg. Zet dus een fles bruiswater op tafel of een zoete, bruisende wijn zoals prosecco of champagne.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!