Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zo schift je sojamelk niet in je koffie

Eten & Drinken

Aha!

do 14 okt. - 0:13

Drink je graag je koffie met een scheutje sojamelk? Zo voorkom je dat ie schift!
© Foto: Pexels

De oorzaak van geschifte sojamelk kan tweeërlei zijn: ofwel is je koffie te zuur, ofwel de temperatuur van je koffie en/of sojamelk is te hoog. Je kan de zuurtegraad van je koffie checken door de pH waarde te meten. Maar daarvoor zou je een koffielaboratorium moeten hebben in je keuken. Niet zo praktisch dus. Daarom focus je beter op de temperatuur!

Koffie te warm?

Het gebeurt namelijk vaak dat de sojamelk té warm gebruikt wordt, of dat je koffie té warm is. Hierdoor gaat de sojamelk schiften en krijg je een vieze smurrie onderin je tas. Hoe voorkom je dit? Heel simpel: laat je koffie eventjes staan voordat je er de melk aan toevoegt. Zo is je koffie niet meer te warm, en kan je melk niet te warm worden!

Bron(nen)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet