Zo verwijder je kalk van je doucheraam

woensdag 10 maart 2021 - 09:13
Aha!
Doucheramen zijn erg in, maar ze zijn een stuk moeilijker te onderhouden dan gewone doucheschermen. Om kalkaanslag te vermijden zijn er deze tips!

Hou het droog

Voorkomen is beter dan genezen! Je lost al heel wat problemen op als je je raam na elke douchebeurt droogmaakt met een handdoek of rubberen trekker.

Kalkreiniger

kalkreiniger

Is het kwaad al geschied? Een gewone kalkreiniger verricht meestal goed werk.

Azijn

Geen (dure) kalkreiniger bij de hand? Ook azijn helpt. Vermeng in een lege spuitflacon wat azijn met een beetje water. Spray dit rijkelijk op de glazen deur en laat het goedje een kwartiertje inwerken. Wil je een optimaal resultaat? Drenk dan wat keukenrol in de azijn, kleef die op je glazen wand en hou 'm goed vochtig door er vaak water over te sprayen.

Citroenen

De vijand van kalk is zuur. Daarom zijn ook citroenen een geschikt middeltje tegen hardnekkige kalk. Snijd een citroen in twee. Dip een helft in bicarbonaat en wrijf het raam goed in. Wrijf de wand in met de andere citroenhelft en spoel vervolgens goed af.

Waspoeder

how to clean a shower screen

Maak een dikke pasta van waspoeder en (een klein beetje) water. Wrijf de substantie op het doucheraam met een microvezeldoekje. Spoel af met water. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!