Zo voorkom je pijnlijke voeten bij nieuwe schoenen

woensdag 10 juni 2020 - 15:57
Om mooi te zijn, moet je pijn lijden. En pijn lijden, doe je vaak bij het dragen van nieuwe of enorm mooie schoenen. Maar je kan wel iets doen om blaren te voorkomen. Met deze tips van podoloog Paul Borgions is het gedaan met manken in je stiletto's.

Zorg ervoor dat je schoenen goed passen

Begin bij schoenen in de juiste maat. Te grote of te kleine schoenen veroorzaken immers wrijving en dus... blaren. Zorg er ook voor dat veterschoenen goed zitten door de veters niet te veel of te weinig aan te spannen. Je voeten zwellen op naarmate de dag vordert. Het is dus een goed idee om je veters doorheen de dag even aan te passen.

Zorg voor droge voeten 

Als je voet klam of nat is, wordt je huid weker en loop je meer kans op blaren. Droog je voeten goed af – ook tussen de tenen – en voorzie ze eventueel van een dun laagje talkpoeder om vocht te absorberen. Trek je schoenen en kousen in de loop van de dag ook even uit, zodat ze kunnen opdrogen en ademen. 

Koop je schoenen in de namiddag

Zo hou je al rekening met eventueel gezwollen voeten. Wacht ook niet té lang met je aankoop, want na een lange dag shoppen kunnen je voeten wel héél erg gezwollen raken. Om gezwollen voeten tegen te gaan kun je veel water drinken en zout vermijden, want zout houdt water op.

Moet je toch op de blaren zitten?

Om infecties te voorkomen ga je bij aanhoudende problemen best even langs bij een arts. Die kan er met steunzolen bijvoorbeeld voor zorgen dat je voet voortaan beter in je schoen zit.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!