170 talen in de Antwerpse Toren van Babel

zondag 7 juli 2019 - 17:42
Kristel Mariën
een toren in opbouw
Nog tot eind september wordt er op de Antwerpse Dam, een toren gebouwd van bamboe en hout. Stadsdichter Maud Vanhauwaert wil daar met ateliers en activiteiten alle gemeenschappen en 170 gesproken talen in Antwerpen samenbrengen.

Bouw en geniet mee

Op de zaterdagen in juli kan je gaan meebouwen aan de toren, op de voormalige site van het slachthuis. Vanaf augustus zijn er ateliers rond meertaligheid, poëzie, en zal er ook internationaal gekookt worden. Elke zondag in augustus en september, kan je gratis naar een praatsalon. Tot slot wordt de toren ook een geluidskunstwerk op basis van anderstalige gedichten, en eind september moet ook een nieuw stadsgedicht af zijn. 

Iedereen samenbrengen


"Er worden 170 talen gesproken in Antwerpen en het is mijn bedoeling alle gemeenschappen samen te brengen," zegt Maud Vanhauwaert. "Volgens de legende is de toren nooit afgeraakt omdat de mensen verschillende talen spraken en mekaar niet meer konden verstaan. Wij willen het verhaal omkeren: samen met Antwerpen bewijzen dat, net dankzij de verschillen, je tot een echt magische toren kan komen waarin alle talen rondzingen en culturen mekaar ontmoeten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!