Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

1.800 kinderen ondergedompeld in wereld van de wetenschap op Kinderuniversiteit 

zo 17 mrt. - 3:12

Op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen (UA) wordt vanmiddag een Kinderuniversiteit georganiseerd. Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen er leren hoe een raket werkt of kennismaken met een "slimme" auto. 1.800 kinderen schreven zich in, een record. 
kinderen volgen een workshop op de Kinderuniversiteit

De Kinderuniversiteit wil kinderen - voor de 15e keer al - op een speelse manier de wetenschap en technologie laten ontdekken. De miniwetenschappers mogen tijdens workshops en experimenten ook zelf meedoen. 

Zeewiercake met wormenchocolade

Eén van de workshops gaat over gezonde voeding. "Om te groeien en gezond te zijn heeft ons lichaam eiwitten nodig. Maar melkproducten en vlees, de belangrijkste bronnen van eiwitten, zijn belastend voor het milieu. Algen zijn een veelbelovend alternatief. Kinderen kunnen bij ons lekkere hapjes maken, zoals een zeewiercake met wormenchocolade", vertellen enkele wetenschappers van het departement Bio-ingenieurwetenschappen.

(Lees verder onder de foto)
kinderen volgen een les over het menselijk lichaam

kinderen volgen een les over het menselijk lichaam

Les bij een echte professor

De deelnemertjes kunnen ook een echte les bij een echte professor volgen. Filosoferen over het bestaan, het menselijk lichaam bestuderen of ontdekken hoe een eitje evolueert tot een kalfje? De 150-tal professoren en wetenschappers van de Universiteit Antwerpen leggen het haarfijn uit aan de kinderen. Entertainer Rick de Leeuw legt de proffen ook op de rooster tijdens De Vraagstaart.

De Kinderuniversiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Technopolis, het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Spelenderwijzer en het Koninklijk Antwerps Genootschap voor Micrografie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet