1,9 miljoen euro voor medicijn zieke baby Pia is binnen!

dinsdag 17 september 2019 - 07:42
Maaike Joris
baby Pia lacht naar haar mama
teampia.be
Pia uit Wilrijk is 9 maanden oud en heeft een genetische spierziekte. Zonder de juiste medicatie zal ze waarschijnlijk niet ouder worden dan 2 jaar, maar die medicatie kost maar liefst 1,9 miljoen euro. De ouders van Pia hebben nu onder andere een sms-actie op poten gezet om het geld in te zamelen. Op heel korte tijd hebben meer dan 900.000 mensen een sms gestuurd, waardoor de mama en papa van Pia al 1 miljoen euro bij elkaar hebben gebracht om hun dochter te redden.

"Het is erg dat het zo moet, maar het is echt puur uit noodzaak omdat we geen gehoor krijgen bij de overheid en bij het farmaceutisch bedrijf dat het medicijn maakt", zegt mama Ellen De Meyer. "Ik besef dat we heel veel geluk hebben dat we een netwerk hebben van vrienden en kennissen die ons steunen en mee acties opstarten. Ik besef ook heel goed dat er gezinnen zijn waar dit niet mogelijk is, en daarom willen we met de vzw die we hebben opgericht voor Pia in de toekomst ook proberen om mensen te helpen die in een soortgelijke situatie zitten."

UPDATE: Intussen is het doel van meer dan 900.000 sms'jes binnen.

Steun van BV's

Je kan er niet naast kijken op sociale media: heel wat bv's roepen op om 2 euro te doneren per sms. Olga Leyers, Lien Van de Kelder, Siska Schoeters, Bart Cannaerts, ...: allemaal zijn ze #TeamPia. Van de 2 euro ging er oorspronkelijk een deel naar de telecomproviders, maar die laten nu weten dat het volledige bedrag voor Pia is.

Alle info over Pia en de georganiseerde acties vind je op de site van Team Pia.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!