Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

20.000 bezoekers voor 37e Jazz Middelheim

ma 13 aug. - 4:09

De 37e editie van Jazz Middelheim heeft de voorbije dagen 20.000 bezoekers naar Park Den Brandt in Wilrijk gelokt, 3.000 meer dan vorig jaar. Zondag sloot de kranige tachtiger Archie Shepp samen met trompettist Randy Brecker het hoofdpodium af met een eerbetoon aan jazzlegende John Coltrane.

Organisatie tevreden

De organisatie van Jazz Middelheim blikt tevreden terug op het festival. "Voor mij was dit jaar meer dan ooit een aaneenrijging van kwalitatief hoogstaande concerten, met muzikanten die vol goesting zichzelf overstegen", zegt festivaldirecteur Bertrand Flamang. "Of het nu ging over de hiphoppers, de groovemuzikanten, Fred Hersch in al zijn subtiliteit of Robin Verheyen in al zijn intensiteit en complexiteit. Met Robin was het trouwens de eerste keer dat we een Belgische artist in residence hadden, maar aan de muziek is dat allesbehalve te horen. Leuk dat dit door zowel ons nationaal als internationaal publiek even gesmaakt wordt als een grote Amerikaanse naam."

Dagje enkel staanplaatsen

Ook het experiment van donderdag, toen er voor het eerst alleen staanplaatsen voorzien waren aan het hoofdpodium vanwege hiphopact Black Star in combinatie met TaxiWars en Kamashi Washington eerder op de dag, is volgens Flamang geslaagd. "Jaarlijks is het 'buitenbeentje' van het festival meestal een groep die eerder voeling heeft met pop, dit jaar maakten we er een volledige dag van met muzikanten uit de nieuwe vibe", legt hij uit. "Onmogelijk om niet te dansen op zo'n muziek."

Volgend jaar vindt Jazz Middelheim plaats van 15 tot en met 18 augustus.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet