Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

3500 muziekliefhebbers in Brasschaat... maar geen nieuw wereldrecord walsen

zo 14 jul. - 0:06

Liefhebbers van klassieke muziek zijn gisterenavond massaal naar Brasschaat afgezakt voor de zesde editie van "Klassiek in het Park". Ze waren met ruim 3500. Maar niet iedereen waagde zich op de dansvloer, dus werd de wereldrecordpoging walsen niet verbeterd.
Tientallen koppels op de dansvloer van Brasschaat Klassiek
© Foto: Marc Gorremans

Het record van het grootste walsbal ter wereld staat sinds 2010 op naam van de Bosnische stad Tusla. Daar draaiden toen 3044 dansers gelijktijdig op de dansvloer rond. De organisatoren van "Klassiek in het park" wilden dat wereldrecord dit weekend graag op hun naam zetten, maar dat is niet gelukt. 

Pirouettes draaien op immense dansvloer

Ruim 3500 muziekliefhebbers genoten gisterenavond duidelijk van de muzikale hoogtepunten uit de opera "Carmen" van Georges Bizet. Traditioneel schoven ze na het concert de stoelen opzij om plaats te maken voor danslustigen. Zij mochten op de immense dansvloer pirouettes draaien op de tonen van Weense walsmuziek, gebracht door het Groslot Gala Orchestra. Honderd leden van dansgroep Pivolté openden het bal en nodigden daarna iedereen uit om mee te dansen. Maar operafans zijn blijkbaar niet allemaal dansliefhebbers. Dus hield het wereldrecord van Bosnië stand. 

Volgend jaar komt er alvast een nieuwe recordpoging walsen. Op 4 en 5 juli 2020 staat de zevende editie van "Klassiek in het Park" op de agenda. 

(lees verder onder de foto)
Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker

Klassiek met zicht op zee

Eén van de aanwezigen was burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke (foto). Hij wil samen met de organisatoren van Brasschaat ook in Middelkerke één of meerdere klassieke concertavonden inrichten. "Klassiek in het park" wordt dan "Klassiek met zicht op zee" en moet ten laatste in de zomer van 2021 op de zeedijk van Middelkerke plaatsvinden.

Maar als het van Dedecker afhangt en als de gemeente Middelkerke de nodige fondsen kan vrijmaken in de begroting, wil hij volgend jaar al een eerste keer het evenement organiseren. Wordt dus vervolgd.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet