3700 zonnepanelen voor sorteercentrum Bpost

dinsdag 12 februari 2019 - 16:32
Jasmien Leboy
Zonnepanelen op Bpost sorteercentrum in Antwerpen
Foto: Belga
Het Bpost-sorteercentrum van Antwerpen heeft er 3700 zonnepanelen bij. Daarmee is het het vierde sorteercentrum in ons land dat werkt met zonne-energie.

 

Ieders verantwoordelijkheid

Koen Van Gerven, CEO van Bpost, is tevreden met de zonnepanelen op het dak, die zijn in totaal goed voor zo'n extra 10.000 vierkante meter. De vier installaties van Bpost hebben samen een totaalcapaciteit van 3,2 megawatt. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van ongeveer 900 gezinnen.  "Ik denk dat we nu allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat zijn niet alleen de politici, maar ook de burger en bedrijven", zegt Van Gerven. "We werken daar al een hele tijd aan bij Bpost. Zo hebben we bijvoorbeeld al 3500 elektrische fietsen en driewielers."

Colibus

Sinds 2007 heeft Bpost zijn CO2-uitstoot met bijna 40% verminderd, maar dat kan nog beter volgens Van Gerven. Tegen 2030 zal de helft van alle Bpost-voertuigen elektrisch zijn. Er is daarom ook een colibus aangekocht. Dat is een volledig elektrisch voertuig waar tot 100 pakjes per keer mee vervoerd kunnen worden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!