Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

3700 zonnepanelen voor sorteercentrum Bpost

di 12 feb. - 3:32

Het Bpost-sorteercentrum van Antwerpen heeft er 3700 zonnepanelen bij. Daarmee is het het vierde sorteercentrum in ons land dat werkt met zonne-energie.
Zonnepanelen op Bpost sorteercentrum in Antwerpen
© Foto: Belga

 

Ieders verantwoordelijkheid

Koen Van Gerven, CEO van Bpost, is tevreden met de zonnepanelen op het dak, die zijn in totaal goed voor zo'n extra 10.000 vierkante meter. De vier installaties van Bpost hebben samen een totaalcapaciteit van 3,2 megawatt. Dat komt overeen met het jaarlijks verbruik van ongeveer 900 gezinnen.  "Ik denk dat we nu allemaal onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat zijn niet alleen de politici, maar ook de burger en bedrijven", zegt Van Gerven. "We werken daar al een hele tijd aan bij Bpost. Zo hebben we bijvoorbeeld al 3500 elektrische fietsen en driewielers."

Colibus

Sinds 2007 heeft Bpost zijn CO2-uitstoot met bijna 40% verminderd, maar dat kan nog beter volgens Van Gerven. Tegen 2030 zal de helft van alle Bpost-voertuigen elektrisch zijn. Er is daarom ook een colibus aangekocht. Dat is een volledig elektrisch voertuig waar tot 100 pakjes per keer mee vervoerd kunnen worden. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet