44 camera's moeten populaire Park & Ride veiliger maken

vrijdag 6 juli 2018 - 11:36
trams en bussen op de park & ride in Melsele
Op de Park & Ride in Melsele (vlakbij de provinciegrens tussen Oost-Vlaanderen en Antwerpen) komen vanaf midden volgend jaar 44 veiligheidscamera's. Die moeten een halt toeroepen aan de vele diefstallen en andere criminaliteit.

Inbraken in 100 auto's

De Park & Ride in Melsele wordt druk gebruikt door pendelaars van en naar Antwerpen. Op werkdagen vertrekken daar meer dan 100 trams richting Antwerpen, het is een populair alternatief voor de Kennedytunnel. Maar omdat de parking zo afgelegen ligt, is er er veel criminaliteit. De afgelopen 5 jaar is er ingebroken in 100 auto's, en werden er 150 fietsen gestolen. Er werden ook een 20-tal gewelddaden gepleegd.

Ontradend effect

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft goeie ervaringen met veiligheidscamera's op andere plaatsen. "Camera's werken ontradend", vertelt Roger Kesteloot van De Lijn. "Daarom gaan we nu 44 camera's plaatsen op de P&R in Melsele. Die zullen heel zichtbaar zijn, en worden op hoge palen geïnstalleerd. Daardoor geven ze een goed overzicht over de hele parking, en zijn ze bestand tegen vandalisme."

125 000 euro

36 camera's zullen gericht zijn op de Park and ride, en nog eens 8 op de bus- en tramperrons. De camera's zullen half volgend jaar in gebruik worden genomen. De Lijn, het Agentschap wegen en Verkeer, de politiezone Waasland-Noord en de gemeente Beveren investeren 125 000 euro in de camera's. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!