80-jarige vrouw krijgt drie jaar cel met uitstel voor moordpoging op haar vriendin

dinsdag 14 januari 2020 - 16:30
Anneke Hermans
Stockfoto rechtbank
Foto: Belga
De Antwerpse rechtbank heeft een 80-jarige vrouw uit Mortsel veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor de moordpoging op haar vriendin van 97. De vrouw wilde naar eigen zeggen haar vriendin uit haar lijden verlossen omdat ze ondraaglijke pijn leed.

Het drama speelde zich af in september 2018.  De beschuldigde was als vrijwilligster aan de slag bij het OCMW van Mortsel.  Zo werd ze de beste vriendin van het hulpbehoevende, hoogbejaarde slachtoffer en trok ze bij haar in. 

Minimumstraf

De gezondheidstoestand van de vrouw ging achteruit. Zo had ze doorligwonden na een verblijf in het ziekenhuis.  Ze lag op een speciale matras waar lucht in gepompt werd met een compressor.  Maar na werken viel de elektriciteit uit. De matras ging plat en de vrouw leed ondraaglijke pijn

Daarop stelde de beschuldigde haar vriendin voor om samen uit het leven te stappen.  Ze namen samen slaappillen in met een fles porto. De beschuldigde overleefde maar haar vriendin niet. De rechtbank hield rekening met de omstandigheden en veroordeelde de vrouw tot de minimumstraf. Ze krijgt drie jaar gevangenisstraf met uitstel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!