Acteur Ben Rottiers over Marieke Vervoort: "Ik zag haar eergisteren nog. Ze zei me: Ben, dit moet stoppen"

woensdag 23 oktober 2019 - 07:59
Dennis van den Buijs
Ben Rottiers en Marieke Vervoort
Facebook Marieke Vervoort
Rolstoelatlete Marieke Vervoort is gisteren overleden op 40-jarige leeftijd. Ze koos voor euthanasie na een lange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte. Acteur en vriend Ben Rottiers getuigde op Radio 2 Antwerpen over hun vriendschap en haar keuze voor de dood.

"Eergisteren was ik nog bij Marieke", vertelt acteur Ben Rottiers in 'Start Je Dag'. "Ze zat nog boordevol kracht ondanks de morfine in haar lijf. Je kan niet geloven hoe een sterke vrouw ze tot op het laatste was." Rottiers leerde Vervoort jaren geleden kennen tijdens een fietstocht voor 'To Walk Again' van Marc Herremans. "We zijn contact blijven houden. Marieke was een echt feestvarken maar ik heb minder met haar gefeest. Ik was er vaak toen ze naar het ziekenhuis moest. Dan belde Marieke me ook zelf. In die gesprekken durfde ze ook haar zwakte tonen. Dan zei ze: 'Ben, het gaat niet meer. Dit moet stoppen'."

Tijdens onze gesprekken durfde Marieke haar zwakte tonen. Dan zei ze 'Ben, het gaat niet meer. Dit moet stoppen'.

Ben Rottiers

"Opluchting"

Dat is dan ook wat er gisteren rond acht uur 's avonds gebeurde. Vervoort koos voor euthanasie na een jarenlange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte. "Ik wist al langer dat Marieke zelf het einde van haar leven wilde kiezen. Het klinkt heel dubbel om dit te zeggen maar dit voelt toch vooral aan als een opluchting", zegt Ben Rottiers. "Ik heb dat bij mijn moeder ook meegemaakt. Als het goed is om te gaan, moet je mensen laten gaan. Ik hoop vooral dat ook de ouders van Marieke dit op een bepaald moment zullen kunnen plaatsen. Voor hen was dit een helse strijd."

Luister hieronder naar het gesprek met Ben in 'Start Je Dag'

Ben Rottiers getuigt over Marieke Vervoort in 'Start Je Dag'
"Haar dood voelt als een opluchting"

Wie zelf vragen heeft, of nood heeft aan een gesprek, kan (gratis en anoniem) terecht bij Tele-onthaal, via het nummer 106 of via een chat op www.tele-onthaal.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!