Adopteer een hond die gebruikt is bij dierproeven

woensdag 12 juni 2019 - 08:05
Dennis van den Buijs
Beagles
vzw Jodipro
De vzw Jodipro uit Wommelgem zoekt baasjes voor honden die ingezet zijn bij dierproeven. Vandaag verwelkomt Jodipro negen beagles uit zo'n labo. "Ze zullen voor het eerst gras onder hun voeten voelen," vertelt dierenarts Marie-Laure Kerschot op Radio 2 Antwerpen.

"We staan in contact met verschillende laboratoria die ons opbellen als de honden niet meer nodig zijn voor dierproeven," vertelt dierenarts Marie-Laure Kerschot van vzw Jodipro op Radio 2 Antwerpen. "Dat gebeurt meestal als de honden tussen de zes en acht jaar oud zijn." De Vlaamse laboratoria gebruiken vooral beagles voor hun dierproeven. "Beagles kunnen gemakkelijk in groep samenleven. Ze zijn niet te groot, wat handig is voor de onderzoekers en hebben een aangenaam karakter om mee te werken."

Eerste keer gras voelen

Zijn laboratoriumhonden wel geschikt als huisdier? "Er zijn relatief weinig problemen met de honden die we in gezinnen plaatsen," zegt Marie-Laure Kerschot. "De beagles moeten uiteraard wennen aan hun nieuwe omgeving. Zo voelen ze voor de eerste keer gras onder hun poten, zien plots verkeer en kindjes rond zich. Maar die vlotte overgang heeft veel te maken met de verzorgers in de laboratoria. Zij zijn intensief met de honden bezig en organiseren al wandelprogramma's en leuke speelmomenten tussendoor."

Wie zelf interesse heeft om een voormalige proefhond te adopteren kan surfen naar deze website. Een belangrijke voorwaarde is dat je al een andere hond in huis hebt of  meteen twee beagles adopteert. "De proefhonden zijn het gewend om in groep te leven. Op die manier kunnen ze zich sneller aanpassen aan hun nieuwe gezin."

 

 

Beagle vzw Jodipro

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!