radio2 stelt voor

test je kennis

Antwerp Giants kraken na de rust bij geslepen koploper uit Spanje

do 17 okt. - 4:18

Op de openingsspeeldag van de Champions League basketbal heeft na Oostende ook Antwerp zijn eerste wedstrijd verloren. De Giants gingen na een ijzersterke eerste helft toch nog kopje onder bij Burgos.
© Foto: Belga

Net als Oostende heeft ook Antwerp zijn eerste groepswedstrijd niet kunnen winnen. De Giants speelden bij Burgos, nog ongeslagen in de sterke Spaanse competitie, een fantastische eerste helft: 44-51.

Na de rust liep Antwerp zelfs 11 punten uit, maar dan snoerden de Spanjaarden hun verdediging aan. De Antwerpse aanvalsmachine stokte - zelfs de vrijworpen werd gemist - en toen bommenwerper Benite zijn duivels ontbond, was het over en uit voor de Giants: 90-76.

Vorig seizoen werden de Giants nog derde in de Champions League en organiseerden ze zelf de Final Four in het Sportpaleis.