radio2 stelt voor

test je kennis

Antwerp start als laatste aan play-off 1 na verlies tegen KV Kortrijk

zo 17 mrt. - 7:20

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft KV Kortrijk Antwerp geklopt met 2-0. Zo begint Antwerp als laatste aan play-off 1.
© Foto: Belga

KVK-Antwerp in een notedop

• Sleutelmoment: KV Kortrijk en Antwerp lijken op 0-0 af te stevenen, maar zes minuten voor tijd profiteert De Sart van een foutje van Bolat: boeken toe voor Antwerp.

• Man van de match: Julien De Sart. De Kortrijkse middenvelder trapte zijn ploeg op een diefje op voorsprong, en zorgde net voor affluiten ook onrechtstreeks voor de 2-0 van Avenatti na het uitlokken van een vrije trap.
  • Opvallend: Antwerp aasde voor de match nog op plaats drie, maar na de nederlaag in Kortrijk en de overwinningen van Anderlecht en Gent begint het alsnog als zesde aan play-off 1.

Inspiratieloze eerste helft

KVK noch Antwerp had nog veel te winnen op de laatste speeldag in de reguliere competitie en dat was er aan te zien. De eerste kans in het Guldensporenstadion viel pas na twintig minuten, maar Bruzzese wist de knal van Bolingi met z’n vingertoppen tegen de paal te duwen.

Daarna vergaapte het publiek zich vooral aan saai middenveldspel, want alleen de Kortrijkse sproeiers konden op het halfuur nog voor wat spektakel zorgen. Net voor affluiten kreeg Baby dé kans om Antwerp op 0-1 te brengen, maar de Frans-Senegalese middenvelder knikte de bal te zacht naar de grond om een aan de grond genagelde Bruzzese te verschalken.

Antwerp krijgt deksel op de neus

Meer animo in de tweede helft, waar Kortrijk zowaar het vurigst uit de kleedkamer stormde en zelfs op voorsprong kwam, ware het niet dat ref Lardot goal van Avenatti afkeurde wegens buitenspel. Daarna namen de bezoekers weer over. Hairemans verraste Bruzzese bijna met een verre vrije trap, en even later moest de KVK-doelman weer z'n beste keeperskunstjes bovenhalen om een trap van Bolingi uit zijn kooi te ranselen.

Geen openingstreffer voor Antwerp dus, en dan dreigt meestal het deksel op de neus. Bolat, die tot dan toe weinig om handen had gehad, hielp KVK daarbij een handje door de bal na een duel met Lepoint pardoes in de voeten van De Sart te boksen. Die twijfelde niet: 1-0.

Vlak voor affluiten bekroonde Avenatti zijn goede wedstrijd met een goal: 2-0. Antwerp valt zo nog terug van plaats vier naar zes, KVK strandt op zes punten van play-off 1.