Antwerps schepen Tom Meeuws (sp.a): "School werkzoekenden om tot bouwvakkers voor Oosterweel"

woensdag 11 september 2019 - 10:29
Els Brandt
Tom Meeuws
In Antwerpen leven 57.000 volwassenen en kinderen in een gezin waar niemand werkt. Tijd om een tandje bij te steken, vindt Antwerps schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws (sp.a) in Knack en in Start je Dag op Radio 2 Antwerpen. Hij wil werkzoekenden beter ondersteunen, begeleiden en omscholen. En de grootschalige Oosterweelwerken in de stad kunnen daarbij helpen, denkt hij.

"Het drama van deze stad is dat er al dertig jaar evenveel werkzoekenden zijn als openstaande vacatures", zegt de Antwerpse sp.a-schepen Tom Meeuws aan Radio 2. "En ze vinden elkaar niet." Hij wil dat aanpakken door werkzoekenden beter te ondersteunen en werkgevers vragen om daar ook inspanningen voor te doen. "We moeten mensen niet naar het werk stampen, maar wel op maat begeleiden."

Meeuws denkt aan jobs bij de stadsdiensten van Antwerpen, maar ook aan die bij de privébedrijven. "Er is trouwens straks een bijzondere opportuniteit in Antwerpen: het grootste publieke werk ooit start hier, de Oosterweelverbinding. Daar zijn alleen al 2.100 bouwvakkers nodig. Ik vergeef het mezelf nooit - en bij uitbreiding het hele stadsbestuur - als we er niet alles aan doen om ons eigen werkvolk daar te werk te stellen."

Hoe Meeuws wil vermijden dat daar vooral Oost-Europese bouwvakkers aan de slag zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. "Maar we moeten dat percentage toch tot een minimum herleiden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!