Auto crasht na politieachtervolging nabij een school

donderdag 16 mei 2019 - 11:27
Sylvia Persoons
ongeval, auto, botsing, achtervolging
Bron: Radio 2
In de Kloosterbaan in Arendonk is vlak bij een school een auto gecrasht. Dat gebeurde na een politieachtervolging die in Turnhout begon. Toen de politie de auto met Duitse nummerplaten wilde controleren, vluchtte die weg. De auto stond geseind.

In Arendonk botste de vluchtende auto op een terreinwagen en crashte zo tegen een omheining. De politie kon de drie inzittende arresteren.
“Ik zag een zwarte auto hard voorbijrijden. Die raakte een stilstaande auto en is tegen een bloembak gereden. Er is meteen politie gekomen, wel tien combi’s. Eén politieagent is over de motorkap gesprongen en heeft zijn wapen getrokken. Ze hebben die mannen kunnen oppakken en in de boeien kunnen slaan.”, zegt een ooggetuige ter plaatse.

Het is belangrijk om de kinderen eerlijk te vertellen wat er gebeurd is, maar ook te benadrukken dat de situatie nu veilig is, dat de boeven gevangen zijn.

Gert Damen, directeur basisschool Sint-Clara

Kinderen onder de indruk

De botsing gebeurde vlak voor de toegang van basisschool Sint-Clara in Arendonk. Volgens directeur Gert Damen zijn er toch enkele kinderen geschrokken. “We hebben een andere toegang gemaakt, en kinderen van de speelplaats weggehouden." 
Maar bij sommige kinderen heeft het ongeval een zware indruk nagelaten. Hoe ga je daar nu het best mee om?
"
We hebben aan al onze juffen en meesters verteld wat ze moeten doen. Het belangrijkste is eerlijk te vertellen wat er gebeurd is, maar ook te benadrukken dat de situatie nu veilig is, dat de boeven gevangen zijn. Dat is zeker voor kleuters belangrijk”, zegt directer Gert Damen.
“De leerkrachten zullen het gedrag van de kinderen in de gaten houden. Als het nodig is zullen de kinderen individueel begeleid worden door het CLB en door ons eigen zorgteam. Maar ook in de klas zal er over gesproken worden. Het is vooral belangrijk duidelijk te maken dat alles onder de controle is en dat de kinderen zich geen zorgen meer hoeven te maken.”

gecrashte auto, politie op de achtergrond

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!