Barbara Dex: ooit slechtst geklede zangeres, nu een eigen boetiek

maandag 16 september 2019 - 15:45
Els Broekmans
foto's Barbara Dex
foto: Getty en Belga
Het weekend van 27 september staat met stip genoteerd in de agenda van Barbara Dex. Geen optredens dan, wél de officiële opening van haar eigen kledingzaak. De naam: Babs. De locatie: Martelarenstraat Mol.

Award slechtst geklede deelnemer Eurovisiesongfestival

Als we haar aan de telefoon hebben in onze regionale middaguitzending kunnen we 't niet laten te verwijzen naar de jurk die ze droeg voor haar optreden op het Eurovisiesongfestival van 1993. Die was zo lelijk dat er een trofee voor slechtst geklede deelnemer van kwam. Die wordt nog altijd uitgereikt.
"Ja", lacht Barbara, "dat klopt, maar dat is ook alweer 26 jaar geleden, he! Mensen evolueren en leren bij", voegt ze er nog aan toe.

Een droom wordt werkelijkheid

Barbara studeerde in het middelbaar mode en kleding aan het Heilig Graf Instituut in Turnhout. "Maar toen kwam het Songfestival en heb ik niet de kans gehad om er iets mee te doen. Ik ben er altijd van blijven dromen om eens iets voor mezelf te doen op het vlak van fashion. Ik moest blijkbaar 45 jaar worden om daar nu helemaal klaar voor te zijn", lacht ze. 

Zelf ontwerpen?

Voorlopig gaat Barbara geen eigen ontwerpen creëren maar dat zou er wel nog van kunnen komen in de toekomst. Ze heeft er tenslotte het juiste diploma voor.
Ze gaat in ieder geval wel proberen om zoveel mogelijk zelf aanwezig te zijn in de winkel. "Optredens zijn toch vooral 's avonds en dus perfect combineerbaar met de daguren in de winkel."

Punt .

Er staat niet toevallig een punt achter de naam Babs. "Ik wil me volledig smijten en er helemaal voor gaan. Het is niet evident om in tijden van online shoppen een winkel te openen, maar ik wil sociaal contact met mensen, vrouwen onder mekaar! Ik kijk er naar uit om mensen tips te geven op het gebied van mode."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!