Beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer over verhuizing Radio 2 Antwerpen: "Dit is de allereerste wijk van de stad"

maandag 18 november 2019 - 11:47
Elisabeth De Weerdt
Dennis, Sharon en Tanguy met een foto van het oude Tolhuis
Radio 2
Radio 2 Antwerpen is verhuisd. Voortaan zenden we uit vanuit The Beacon, dat is het oude Tolhuis op de Sint-Paulusplaats in Antwerpen. Beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer verwelkomde onze presentatoren op hun nieuwe werkplek. "Fantastisch, jullie zijn teruggekeerd naar de moederschoot van Antwerpen", zegt Tanguy lovend over de verhuizing.

Midden in de stad

Het gebouw waar de redactie van Radio 2 Antwerpen vanaf vandaag uitzendt, heet 'The Beacon', en er zitten veel jonge en startende ondernemingen. De redactie zat 40 jaar lang een beetje weggestopt in de gebouwen van deSingel op de Jan Van Rijswijcklaan. Nu zit Radio 2 Antwerpen midden in de stad, waar mensen kunnen binnenkijken in de studio.

Oude Tolhuis

Beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer verraste presentatoren Dennis en Sharon met een grote historische foto van de plaats waar we nu uitzenden. "Vroeger was hier het Tolhuis, een gerenommeerd gebouw." Onze nieuwe werkplek bevindt zich tussen de Sint-Pauluskerk, het MAS en Schelde. "In de jaren 70 is het Tolhuis afgebroken, omdat het gebouw niet stevig genoeg gemaakt was."

"Ik ben enorm blij dat jullie naar deze plek verhuisd zijn", vertelt Ottomer enthousiast. "Hier hangt zo veel geschiedenis, jullie zijn teruggekeerd naar de moederschoot van de stad Antwerpen want dit is de allereerste wijk van de stad."

Sint-Pauluskerk

De redactie bevindt zich aan de rand van het Schipperskwartier, da's de rosse buurt van Antwerpen. "Toen in de jaren 60 de prachtige Sint-Pauluskerk is afgebrand, waren de dames van plezier de eersten die 's nachts de brand opmerkten. Zij hebben toen heel veel belangrijke kunstwerken kunnen redden", vertelt Tanguy. 

Beluister hieronder het interview in 'Start Je dag'! 

 

Start Je Dag
Tanguy Ottomer

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!