Bewoonster Deurne-Noord na explosie: "Blijf hier graag wonen"

woensdag 5 december 2018 - 14:53
Dylan Van Rooy
de gilmanstraat
Deurne-Noord is opnieuw opgeschrikt door een explosie, die mogelijk gelinkt is aan het drugsmilieu. Een geparkeerde auto in de De Gilmanstraat werd zwaar beschadigd en de ontploffing en de rondvliegende brokstukken raakten nog een paar andere wagens en huizen.

"Luide knal"

Plots werd onze straat opgeschrikt door een luide knal", vertelt een buurtbewoner. "Ik schrikte meteen wakker, nochtans slaap ik niet aan de straatkant. De motorkap stond door de ontploffing helemaal omhoog."

"Ik wou nog gaan kijken om te zien wie het gedaan zou kunnen hebben. Maar ik was er niet bepaald op gekleed. Er is wel wat schade ja. Zo is er boven een ruit kapot, ook bij mijn buren is er schade."

"Rustige tuinwijk"

"Ik woon hier al 45 jaar, het is hier een rustige oude tuinwijk. We hebben fijne buren, en af en toe wordt er eens een evenementje georganiseerd. Er wonen tegenwoordig wel veel Marokkanen in de straat, maar dat zijn allemaal keurige families. Daar hebben we absoluut geen last mee."

Soms zie je wel eens dat er een pakje wordt afgeleverd door een "dikke bak".  

Buurtbewoonster

"Soms zie je in onze straat wel eens van die poepchique wagens staan, en soms wordt er wel eens een pakje afgeleverd. Maar ja, je weet dan nog altijd niet waar het juist over gaat."

"Of ik hier graag blijf wonen? Ja hoor, en het zal toch een stuk erger moeten worden vooraleer dat gaat veranderen", besluit de vrouw.

 

Meer informatie over de explosie lees je in ons vorige artikel. 

kapotte ruit

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!