Binnenkijken in 100 woningen tijdens de Vlaamse Renovatiedag

donderdag 24 mei 2018 - 12:05
leefruimte van het gerenoveerde appartement van Karlien in Deurne
Iedereen die plannen heeft om z'n huis of appartement te verbouwen, kan op zondag 27 mei inspiratie opdoen tijdens de Vlaamse Renovatiedag. Dan zetten een 100-tal woningen hun deuren open.

Volledige metamorfose

Eén van de woningen waar je zondag een kijkje kan nemen, is een gelijkvloers appartement in Deurne dat volledig verbouwd werd door interieurarchitect Karlien Hermans van Studio K. Het donkere en compacte appartement van zo'n 80 vierkante meter onderging 3 jaar geleden een volledige metamorfose. Het werd de ideale thuis voor Karlien en haar zoontje van zes. (Lees verder onder de foto.)

Zo zag het appartement van Karlien eruit voor de renovatie.

Zicht op de tuin

"Vóór de renovatie was de indeling heel klassiek (zie foto hierboven)", vertelt Karlien. "Aan de straatkant lagen de leefruimtes, en aan de tuin achteraan de slaapkamers. Wij hebben die indeling volledig omgegooid, omdat ik het belangrijk vond om vanuit de leefruimte zicht te hebben op de tuin."
 
Het werd een totaalrenovatie: het appartement werd volledig gestript, alle binnenmuren gingen eruit. Er kwam een soort van centrale 'box' in de plaats, waarin de badkamer, de berging en de keukenkasten een plaats vonden. Van achter het kookeiland heb je nu een mooi zicht op de ruime stadstuin.  (Lees verder onder de foto.)

keuken van het appartement van Karlien in Deurne

Praktisch

Wie zondag graag het appartement van Karlien of één van de andere woningen wil bezoeken, kan terecht op de website van De Vlaamse Renovatiedag

Karlien Hermans van Studio K is bereikbaar op hello@studiok.be of via haar website.

[Foto's: ohnest.]      
               

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!