Boekenbeurs ziet het groot: "We blijven in Antwerpen, maar willen ook naar andere provincies"

dinsdag 12 november 2019 - 06:39
Katrien Peirsman
Michaël Torfs
Mensen kijken naar de boeken in de rekken
De Boekenbeurs in Antwerpen heeft dit jaar 123.658 bezoekers getrokken, ongeveer 3.000 meer dan vorig jaar. Dat meldt de organisatie. "De vernieuwingsoperatie in samenspraak met de auteurs werkt. En we denken ook aan uitbreiding naar andere provincies."

Het goede cijfer is een opsteker voor de organisatie, want de voorbije jaren was het aantal bezoekers gedaald. "We zijn erin geslaagd om de dalende trend te doorbreken," zegt Vé Bobelyn, directeur van de Boekenbeurs. "Ik ben heel gelukkig." 

Boekenfeest on tour

"De vernieuwing werkt", vertelt Bobelyn. En voor volgend jaar mogen er nog meer vernieuwingen verwacht worden. "De Boekenbeurs blijft in Antwerpen, maar of ze nog even lang zal duren, gaan we nog bekijken. En we gaan kijken of het we het boekenfeest on tour ook niet in andere provincies kunnen aanbieden." 

We zijn geen "kookbeurs" meer.

Vé Bobelyn, Boek.be

Bobelyn ziet nog meer redenen om te tevreden zijn: de kinder- en de jeugdboeken vielen goed in de smaak - zo was er een Kinderboekenzone opgesteld, waarbij de muren tussen de standhouders wegvielen - en zowel de fictie als de non-fictie hebben hoog gescoord. "De indruk dat het altijd een "kookbeurs" was (waarbij vooral de kookboeken goed scoorden), is nu helemaal weg. Uit een bevraging van meer dan duizend bezoekers, blijkt dat er maar 15 procent een kookboek kocht." 

Verkoop

In het algemeen is de verkoop goed geweest: "De standhouders met wie ik heb gesproken, zijn enthousiast. De meesten zagen hun verwachtingen ingelost, of zitten zelfs boven hun target. De bezoekers hebben heel gericht en goed gekocht."

Mensen neuzen in boeken op een stapel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!