Breekt Victor Campenaerts vanavond het werelduurrecord?

dinsdag 16 april 2019 - 08:04
Elisabeth De Weerdt
victor campenaerts in actie
Vanavond om 18 uur onze tijd gaat Victor Campenaerts in Mexico proberen het werelduurrecord wielrennen te breken. Het moet het beter doen dan 54,5 km/uur. Dat is het record van de Brit Bradley Wiggins.

Hoe presteert Campenaerts nu het best? "Bij een werelduurrecord is elk detail belangrijk", vertelt Johan Roeykens, inspanningsfysioloog van het UZA. "Zoals de houding, temperatuur, kleding, zelfs het kapsel doet ertoe." Het team van Campenaerts doet er alles aan om de luchtweerstand zo klein mogelijk te maken. Op de warmte van Mexico is Campenaerts optimaal voorbereid. Hij is twee maanden in Namibië gaan trainen, in zeer warme omstandigheden. "Het komt erop neer zijn inspanning te doseren", legt Roeykens uit. "Eerst moet hij op gang komen, dat vraagt een enorme krachtinspanning. Dan alles geven om die ongelooflijke inspanning een uur lang aan te houden."

Supporters

De trotse papa Campenaerts is mee naar Mexico gereisd om zijn zoon te steunen en hij schat de kansen van Victor hoog in. "Het heet een werelduurrecordpoging, maar eigenlijk zijn we hier niet voor een poging, maar om het record gewoon te breken", aldus Campenaerts. Ook in Antwerpen supporteren velen voor Victor.  "In café Mombassa verzamelen de supporters vanavond. Ook dat wordt een hele belevenis."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!