Buschauffeur De Lijn krijgt 10 messteken en werkt zijn hele rit nog af, parket opent onderzoek

vrijdag 10 januari 2020 - 10:20
Katrien Boon
bus van De Lijn
Een buschauffeur van De Lijn, die van Boom naar Lier reed, werd gisterenavond verschillende keren gestoken toen hij een pauze had aan het station van Kontich. Na de aanval werkte de chauffeur zijn rit toch nog af. Het parket is met een onderzoek gestart naar poging tot moord.

De 58-jarige buschauffeur uit Puurs-Sint-Amands reed een rit van Boom naar Lier. Rond 17 uur 10 arriveerde hij aan het station van Kontich. Omdat hij te vroeg was, wilde hij een sigaret roken. Hij opende de deur van de bus. Een tienermeisje stapte om om iets te vragen. Op dat moment dook een man op die zich op de buschauffeur richtte en uithaalde, vermoedelijk met een mes.

Mogelijk in shock

Na de aanval sloot de buschauffeur de deuren. Mogelijk was hij in shock en hij zette zijn rit verder richting Lier. Pas in de stelplaats Tisselt, bij Willebroek, had hij in de gaten dat hij steekwonden had opgelopen en belden zijn collega's de hulpdiensten. De man werd naar het UZA gebracht.  

In het ziekenhuis is vastgesteld dat hij 10 steekwonden had, in in de buikstreek, ter hoogte van de hals, in het rechterbovenbeen en in de armen. De man is in levensgevaar en kon nog maar kort verhoord worden. 

Dader nog op de vlucht

Over de dader en zijn motief is voorlopig niets bekend. Hij is na de aanval gevlucht. "Het is momenteel nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Er is nog geen aanwijzing van wie de dader zou kunnen zijn. Hij is nog op de loop."

Het parket heeft een onderzoek geopend naar poging tot moord. De bus is onderzocht op sporen, en de chauffeur en eventuele getuigen worden verhoord. "We bekijken ook of er camerabeelden zijn van het incident," zegt Minne, "en in dat geval zullen die zeker vandaag nog onderzocht worden."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!