Bussen laten op zich wachten in Zoersel

donderdag 5 september 2019 - 05:11
An Verstuyft
Bushalte
In Zoersel en de omliggende gemeenten zijn er heel wat klachten over bussen van De Lijn die veel te laat of zelfs niet komen. Al heel wat kinderen kwamen op de eerste schooldagen al te laat. De Lijn erkent het probleem en belooft beterschap zodra er nieuwe chauffeurs zijn opgeleid.

Klachten

"De bus is al drie dagen te laat, waardoor hij telkens te laat op school was," vertelt een moeder uit Zoersel over haar zoon. "Dinsdag kon hij gelukkig meerijden met een vriendje. De moeder daarvan zag de bus pas opdagen in Zoersel, toen ze weer thuis kwam." Het gaat vooral om bus 410 tussen Antwerpen en Turnhout. Ook in de zomer waren er al veel problemen getuigt een andere busreiziger: "Negen van de tien keren dat ik die bus wou nemen, was ze één of zelfs twee uur te laat." Eén moeder heeft ook al spijt: "We hebben een proefabonnement genomen bij De Lijn. Dat is een mooi initiatief van de maatschappij, maar het kost wel geld en dan verwacht je toch dat er een goede service wordt geleverd."

Extra chauffeurs op komst

Sommigen dienden al een klacht in bij De Lijn. De maatschappij erkent het probleem. Dat zegt woordvoerder Inge Debruyne: "We hebben nog altijd te weinig chauffeurs, omdat die moeilijk te vinden zijn en de concurrentie van andere werkgevers groot is. Daarom moeten we geregeld ritten schrappen, maar we proberen dat zo veel mogelijk te doen op lijnen, waar de bussen snel na mekaar komen en zo weinig mogelijk tijdens de spitsuren." Er zou ook verbetering op komst moeten zijn: "Er worden momenteel chauffeurs aangeworven, maar die moeten ook eerst opgeleid worden. Vanaf dat ze ingezet kunnen worden, zouden de problemen moeten verminderen." 

bus bij de halte

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!