Campenaerts gehuldigd: "Het zou jammer zijn mocht niemand mijn werelduurrecord proberen verbreken"

maandag 2 december 2019 - 06:31
Elisabeth De Weerdt
Victor Campenaerts
Foto: Belga
Wielrenner Victor Campenaerts werd gisterenavond gehuldigd door het district Borgerhout en zijn fanclub. Campenaerts verbrak in april het werelduurrecord wielrennen. Daarom mocht hij zijn naam in het zogenoemde Guldenboek van het district zetten.

Gratis vat

In café Mombasa in Borgerhout kon je gisteravond een gratis pintje drinken op de gezondheid van wielrenner Victor Campenaerts. Er werd een gratis vat gegeven in zijn stamcafé omdat hij eerder op de avond gehuldigd werd door het district en zijn fanclub. Campenaerts mocht zijn naam in het zogenoemde Guldenboek van het district zetten. Hij verbrak in april het wereldrecord wielrennen.

Niet blijven genieten

Campenaerts is blij met de huldiging, maar hij blijft zich zeker niet vastklampen aan het record. "Je kan niet blijven genieten van het record want dan blijf je ter plaatse staan." De wielrenner vangt zo nu en dan eens op dat iemand een poging gaat doen om het werelduurrecord te breken. "Records zijn er natuurlijk om gebroken te worden", zegt Campenaerts. "Het zou heel jammer zijn mocht niemand meer interesse hebben om het record te breken." Nu ligt de focus van Victor Campenaerts vooral op de selectie voor de Olympische Spelen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!