Containerparkwachter Nancy in Heist-op-den-Berg: "Als je vriendelijk bent, zijn de mensen dat ook. Dat is onze troef"

maandag 18 november 2019 - 16:56
Els Broekmans
Els Broekmans in containerpark Heist-op-den-Berg
foto: Radio 2
Het is de week van de afvalophalers en containerparkwachters. Ze worden in de kijker gezet als onze sorteerhelden en iedereen wordt opgeroepen om respect voor hen te tonen. Ze worden namelijk nog té veel geconfronteerd met verbale of fysieke agressie. Wij hebben tijdens onze middaguitzending alvast onze duim gegeven aan de collega's van het recyclagepark in Heist-op-den-Berg.

Heist-op-den-Berg

In onze middaguitzending maakte Els Broekmans kennis met Matthias, Niko, Jimmy en Nancy, de recyclageparkwachters van Heist-op-den-Berg. Ze vormen een hecht team en werken heel graag in het containerpark. "We zijn alle vier hetzelfde als het aankomt op vriendelijkheid naar de klanten toe", vertelde Nancy. "Als je vriendelijk bent, krijg je vriendelijkheid terug. Hier  hebben we zelden klachten over agressiviteit. Gelukkig maar!"

Respect

De mensen van de ophaaldienst stappen heel wat kilometers door weer en wind en tillen wekelijks tonnen afval. De recyclageparkwachters houden onze recyclageparken proper en leiden er alles in goede banen.
Respect voor hen zit in kleine dingen. Je afval op tijd en goed zichtbaar aan de straatkant zetten, géén scherpe voorwerpen in je huisvuilzak steken of je huisvuilzak niet te zwaar maken. Wees ook geduldig als je met de auto onderweg bent. De afvalophalers  krijgen jammer genoeg té dikwijls te maken met ongeduldige chauffeurs en zelfs verkeersagressie…
Doe net als Kamagurka en hang deze week een leuke boodschap aan je afvalzak of bind een mooie strik rond je container! Maak een tekening of kleur de tekening van Kamagurka. Die kan je hier downloaden
Hang de tekening op de afvalzak, achter je raam of geef ‘m af aan de recyclageparkwachter. Want ze verdienen het!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!