Corneel van Oosterweel

dinsdag 23 april 2019 - 14:49
Elisabeth De Weerdt
Ben Weyts en Corneel
Tv journaal
De Oosterweelwerken op Linkeroever steken vanaf mei een tandje bij. Na een jaar van voorbereidingswerken wordt het project dat de Antwerpse Ring volledig rond moet maken duidelijk zichtbaar. Vandaag stelde minister Ben Weyts (N-VA) officieel de mascotte "Corneel van Oosterweel" voor.

De eerste geplande werken zullen plaatsvinden op de E17 in mei en op de E34 in augustus. “We zijn al een hele tijd bezig, maar nu worden de werken ook zichtbaar en voelbaar”, waarschuwt minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Corneel Van Oosterweel

De nieuwe campagne heeft meteen een eigen gezicht gekregen. Mascotte "Corneel Van Oosterweel" zal gebruikt worden om aan te geven waar de werkzaamheden plaatsvinden. “Zie je Corneel, dan weet je: hier werkt men aan de Oosterweelverbinding”, zegt Luc Hellemans, algemeen directeur van Lantis

“In de zomer van 2020 zullen we op meerdere plaatsen tegelijk aan de slag zijn. Hoewel we veel maatregelen nemen om de hinder voor de weggebruiker te beperken, zullen onze werven een aanpassing vragen", voegt Hellemans toe. "Omdat de werven voor de realisatie van de Oosterweelverbinding de komende jaren alleen maar zullen toenemen, stelt Lantis vandaag een mascotte voor die weggebruikers doorheen de werken moet loodsen". Een eerste ontmoeting met het publiek staat gepland op de Open Wervendag op 19 mei.

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!