Dag Sinterklaas? Nu al erg druk bij kerstboomverkopers

dinsdag 5 december 2017 - 09:38
kerstman bij kerstbomen
Dinsdag 5 december, nog één keertje slapen en dan is Sinterklaas er. En ook al zijn de kinderen druk aan het aftellen, toch hebben mama en papa de kerstboom al gezet. Of dat merken de tuincentra toch. De kerstbomen vliegen de deur uit.

Sinterklaascadeautjes onder de kerstboom

Ook bij tuin-en plantencentrum De Pauw in Bornem is het erg druk. En dat vóór Sinterklaas, een trend die al een paar jaar aan de gang is. "Mensen zetten almaar vroeger hun kerstboom.", vertelt Dries De Pauw. "Vroeger kregen we onze bomen niet verkocht voor Sinterklaas, nu beginnen we al eind november met de verkoop. We krijgen zelfs klanten over de vloer waarbij de sinterklaascadeautjes onder de kerstboom liggen."

 

Vooral mensen zonder kinderen

Dries zet zijn eigen boom pas op 7 december. "Ik hou me aan de regels. Maar dat komt ook omdat ik nog jonge kindjes heb. Mensen die geen kinderen meer hebben, houden daar toch minder rekening mee. Als de Sint dan toch niet langskomt, dan mag de gezelligheid daar wel wat sneller beginnen, dat is de redenering."

 

Een valse of een echte?

Moest je denken dat de verkoop van echte bomen stokt, dan heb je het trouwens mis. "Wij verkopen enkel echte kerstbomen, en we verkopen er elk jaar meer. Er zijn zelf mensen die een vals exemplaar hadden, maar toch nog eens een echte willen proberen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!