'De fans van KV Mechelen mogen niet de dupe zijn'

vrijdag 12 oktober 2018 - 08:16
Piet den Boer
Piet den Boer reageerde in Start Je Dag op de malaise bij KV Mechelen. De voormalige topspits van Malinwa roept op tot kalmte maar begrijpt de fans.

"Wat er nu gebeurt met KV Mechelen is pijnlijk, vervelend en schokkend," zegt clubicoon Piet den Boer in Start Je Dag. "Maar voor zover ik het begrijp, worden de acties van twee directieleden onderzocht. Dat is bij mijn weten niet het hele bestuur van KV Mechelen," zegt den Boer. "Ik hoop dan ook dat de tienduizenden supporters niet de dupe worden van de acties van een paar mensen," zegt Piet. Daarmee verwijst hij naar de voetbalbond die een club kan schrappen als blijkt dat die de competitie vervalst heeft.

Boze fans

Gisteren verzamelden boze supporters Achter de Kazerne om hun ongenoegen te uiten. Veel van hen hebben hun eigen spaargeld gestoken in de redding van de club. Piet den Boer begrijpt hun reacties. "Ook ik was één van de redders en heb 1000 euro gegeven om KV Mechelen terug een toekomst te geven. Als je dit allemaal hoort, dan steekt dat natuurlijk. Maar laten we kalm blijven en het onderzoek afwachten," aldus den Boer. "Kijk naar Ivan Leko (de coach van Club Brugge) die was ook opgepakt en is nu vrijgelaten zonder enige aanklacht."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!