Ecover maakt afwasmiddel met afval van brouwerij Inbev

dinsdag 8 oktober 2019 - 15:11
Els Broekmans
foto van afwasmiddel Ecover op basis van alcohol van Inbev
foto Ecover
Ecover, het bedrijf in Malle dat ecologische was- en reinigingsmiddelen maakt, heeft een limited edition klaar van een afwasproduct op basis van afval van bierbrouwer AB Inbev. Ze hebben de alcohol gebruikt die Inbev uit zijn bier haalt om er een niet alcoholische versie van te maken. Wat voor de brouwerij afval is, wordt dus een bestanddeel voor een nieuw product in een ander bedrijf.

Testfase

Het klinkt eenvoudig. De alcohol die Inbev niet meer nodig heeft, gebruikt Ecover voor een milieuvriendelijk afwasmiddel. Toch is er heel wat denkwerk aan vooraf gegaan en is er nu een limited edition klaar. "Het was een soort van leerproces, zowel voor ons als voor AB Inbev", vertelde Innovation Manager Tom Domen in ons middagprogramma.
"In het begin hadden we nog wat last van geurhinder en rook het afwasmiddel te veel naar bier", lacht hij. "Ook het logistieke verhaal was nog nieuw voor ons."

Toekomst

Alcoholafval van een brouwerij gebruiken om afwasmiddel te maken, is een goed begin, klinkt het bij Ecover. Het bedrijf in Malle is van plan om met meer meer bedrijven in de buurt samen te werken. "Want als we naar de andere componenten van afwasmiddel kijken, zullen we op zoek moeten naar nog afvalstromen van andere bedrijven. We zijn ermee bezig maar kunnen er nu nog niet veel meer over zeggen", voegde Tom Domen er nog aan toe.
Wordt dus vervolgd!

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!