Een huis kopen mét woonbonus? De tijd dringt!

woensdag 2 oktober 2019 - 15:55
Els Broekmans
Als je nog wil profiteren van een woonbonus dan moet je op korte termijn je droomhuis vinden. Antwerps notaris en woordvoerder van notaris.be Jelle Van Hove waarschuwde daarvoor in de middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. De woonbonus is een fiscaal voordeel dat je krijgt als je leent om een eigen woning te kopen. Maar de nieuwe Vlaamse regering schaft dat voordeel af vanaf 1 januari.

Piek

Omdat de woonbonus wordt afgeschaft, verwachten vastgoedmakelaars en notarissen dat er de komende weken extra veel huizen en appartementen verkocht zullen worden, een tijdelijke piek dus. Maar de tijd dringt wel omdat notarissen tijd nodig hebben om alle informatie, formulieren en handtekeningen te verzamelen als je gekocht hebt.
"Bovendien zijn de laatste weken van december altijd wat vervelender om nog dingen ingepland te krijgen omdat veel instanties tijdens de eindejaarsperiode niet meer op volle kracht werken", voegt notaris Van Hove er nog aan toe.

Alle hens aan dek

"We beginnen de extra drukte al te voelen", vertelt Jelle Van Hove nog. "Er zijn bijvoorbeeld al mensen komen aankloppen die normaal pas half januari hun akte zouden tekenen en dat tijdstip nu willen vervroegen."
Ook de teamleden van de notaris komen Jelle vragen of hun kerstvakantie niet in het gedrang komt. "Dat zal dus op eieren lopen worden", voorspelt hij.

Zo goed mogelijk helpen

Bij het notariaat van Van Hove zijn ze steevast van plan hun cliënten zoveel mogelijk te helpen. "Het is niet de eerste keer dat we een tandje moeten bijsteken", klinkt het. "Nog nieuw personeel vinden, stagiaires bijvoorbeeld, wordt moeilijk want veel tijd om hen een opleiding te geven hebben we niet."
Of de notaris verwacht dat hij thuis is met Kerstmis? "Oei, een vervelende vraag, want ik moet thuis nog overleggen maar ik vrees dat ik het ga moeten beloven", lacht hij.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!