Extra toezicht op risicolijnen De Lijn na agressie tegen chauffeur

vrijdag 7 juni 2019 - 14:39
Laura Keersmaekers
Bus in Zurenborg
Foto: Radio 2
Vandaag kan je nog de hele dag hinder ondervinden op het Antwerpse busnet van De Lijn. Dat komt door een spontane staking van een aantal chauffeurs in stelplaats Zurenborg, na een geval van agressie tegen een buschauffeur. De vakbonden en de directie hebben beslist dat er meer toezicht komt op de risicolijnen.

Aan het Sint-Jansplein in Antwerpen kreeg gisteravond een buschauffeur klappen van een voorbijganger. Dat gebeurde op buslijn 30, een zogeheten risicolijn, nadat er problemen waren geweest met een vrouw die wilde opstappen met een kinderwagen aan de achterdeur. "Blijkbaar had een voorbijganger daar iets van opgemerkt en is die zijn woede daarover gaan ventileren bij de buschauffeur", vertelt Dirk Willems van de christelijke vakbond ACV.

"Geweld niet meer tolereren" 

"Onze chauffeur heeft toen een tiental slagen in het gezicht gekregen. Daardoor hebben andere chauffeurs onmiddellijk gereageerd door het werk neer te leggen. Ze zijn gestopt met rijden en willen dat hier een gevolg aan wordt gegeven. Dit kunnen wij niet meer tolereren", aldus Willems.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!