Extra veiligheidsmaatregelen voor Ariana Grande: alles in doorzichtig plastiek

vrijdag 30 augustus 2019 - 07:07
An Verstuyft
Ariana Grande
2018 Invision
Vanavond treedt popster Ariana Grande op in het Sportpaleis in Antwerpen. Dat concert werd twee jaar geleden geannuleerd, nadat er een aanslag werd gepleegd op een concert van de zangeres in Manchester. Daar vielen 22 doden. In het Sportpaleis gelden daarom vanavond extra veiligheidsmaatregelen op vraag van de entourage van Ariana Grande.

Op de website van het Sportpaleis staan de verstrengde veiligheidsmaatregelen voor het concert duidelijk uitgelegd. Aan concertgangers wordt gevraagd dat ze enkel volledig doorzichtige zakken meebrengen. Enkel bijzonder kleine tasjes zijn toegelaten en bezoekers moeten zichzelf voorzien op deze uitzonderlijke situatie, al zijn er ter plaatse ook doorzichtige "Ariana Grande-tassen" te koop. 

"We dachten eerst, wat is dit allemaal?", zegt Peter Dobbels van het Sportpaleis. "Maar als je iedereen wil fouilleren op een vlotte manier, is dit wel aangewezen. Er kruipt wat meer tijd in, maar gezien het verleden van de artieste hebben we er intern nooit een probleem van gemaakt."

De organisatie raadt aan om zeker op tijd te komen. De eerste fans zijn er al sinds gisteren. 

Welke tassen zijn toegelaten, welke niet.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!