winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Flipkens windt zich op en weert zich, maar verliest in eerste ronde van Australian Open

di 21 jan. - 10:42

Kirsten Flipkens heeft de eerste ronde van haar twaalfde Australian Open verloren. De Belgische speelde een sterke match tegen de nummer 22 van de wereld, Karolina Muchova. Flipkens kwam terug uit een verloren situatie, maar Muchova was uiteindelijk toch de betere.
© Foto: Belga

Kirsten Flipkens begon aarzelend aan haar avontuur in Australië. Karolina Muchova liet zich dankzij haar sterke return vroeg zien in de set door de opslag van onze landgenote. Die break kon Flipkens niet meer ongedaan maken. Zo verloor ze een weinig spannende eerste set met 3-6.

De Kempense toonde zich van een andere kant in set 2. Een snelle Flipkens bracht veel variatie en domineerde het spel. Muchova vond geen antwoord op de aanvalslust van Flipkens, die doorstoomde naar een 6-2 setwinst. In de derde set sputterde de motor plots bij Flipkens. Haar opslag was zwak en Muchova stak een tandje bij. De Tsjechische joeg het tempo de hoogte in en tenniste zich naar een 4-0 voorsprong.

Potje Flipkens kookt over

De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was zonder een sterke Flipkens gerekend. De Belgische kwam terug tot 5-5 nadat ze zich kwaad maakte tegen de scheidsrechter. De scheidsrechter gaf Muchova onterecht een punt, waardoor het potje van Flipkens even overkookte. Nadien uitte onze landgenote haar woede en sloeg zich een weg naar een tiebreak. In een zenuwslopend slot moest Flipkens toch het onderspit delven tegen Muchova. De Tsjechische won de tiebreak met 7-10.

Flipkens weerde zich dapper tegen de nummer 22 van de wereld, maar de Australian Open zit er -net als vorig jaar- na 1 ronde al op voor onze landgenote.