Frituur Royerssluis in Antwerpen moet na jarenlange onzekerheid dan toch weg

dinsdag 14 januari 2020 - 15:22
An Verstuyft
uitbaters Marc en Martine voor hun frituur
Martine en Marc, de uitbaters van de frituur naast de Royerssluis in Antwerpen, hebben van de stad te horen gekregen dat die daar nog maar tot april mag blijven staan. Hun concessie wordt opgezegd. Dat komt omdat de sluis groter zal gemaakt worden. AG Vespa, de vastgoedbeheerder van de stad Antwerpen, zegt dat het mee zoekt naar een andere plaats in de buurt maar voorlopig is die nog niet gevonden.

Er is al verschillende jaren sprake van dat de frituur ooit zou moeten verdwijnen op de plek tussen de Royerssluis en de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. De concessie werd nog wel verlengd maar altijd voor kortere periodes. Het is nog een typische frietbarak, zoals die meer en meer uit het straatbeeld verdwenen zijn de afgelopen jaren. "We wisten wel dat dit er ooit zat aan te komen maar het komt toch hard aan", zegt uitbaatster Martine. "Als we hier eind april weg moeten zijn en we hebben geen andere plaats gevonden, dan zitten we ook wel zonder inkomen." 

AG Vespa

Volgens de uitbaters zijn er verschillende plekken in de buurt waar nog plaats is om hun frituur te zetten, maar tot hiertoe kwam er nergens geen groen licht. AG Vespa, de vastgoedbeheer van de stad Antwerpen, zegt wel mee te zoeken naar een oplossing. "Het is niet eenvoudig. We begrijpen ook wel dat ze voor hun klanten ook liefst in de buurt blijven waar ze nu zitten", klinkt het bij AG Vespa, "maar er worden daar veel werkzaamheden in de buurt gepland."

Stadscentrum is te ver

Het cliënteel van de frituur is heel divers. "Wij hebben havenarbeiders en vrachtwagenchauffeurs die zelfs speciaal voor ons van de ring komen gereden, maar ook studenten van de Hogere Zeevaartschool en mensen die op kantoren werken in de haven. Voor hen is het centrum van de stad te ver om snel te lunchen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!