Frontman Faithless: "Ik ga zeker een pintje drinken met Bart Peeters"

donderdag 21 november 2019 - 10:16
Maaike Joris
Maxi Jazz van Faithless en de reporter van Radio 2
foto: Radio 2
Dit weekend wordt het Sportpaleis in Antwerpen weer ingepalmd door de Night of the Proms. Eén van de grote, internationale namen is Maxi Jazz, de frontman van Faithless. In de jaren 90 had de groep grote dancehits met 'God is a DJ' en 'Insomnia'. "De vorige keer dat we deze nummers brachten in het Sportpaleis, hebben we een kleine aardbeving veroorzaakt", vertelt Maxi Jazz.

Maxi Jazz is volop aan het repeteren in het Sportpaleis, en het is toch even aanpassen met een koor en een symfonisch orkest erbij. "Het geeft een andere interpretatie aan de nummers, maar ik vind het geweldig", zegt hij enthousiast.

Repeteren met koor

Hij staat ook de hele repetitie vrolijk te glimlachen op het podium, met een Belgisch biertje in de hand. "Je hoort er plots de violen bijkomen, en dan weer de blazers, dat maakt de nummers heel krachtig. Ik ben ook fan van het koor. Ik ben er zelfs over aan het denken om in de toekomst nog een keer met een koor te werken."

Nooit beu

Maxi Jazz zal tijdens de Night of the Proms zijn grootste hits brengen: 'God is a DJ' en 'Insomnia'. Is hij die nummers nog niet beu, nu hij 62 is en ze al miljoenen keren heeft gebracht? "Nee, echt niet. Het publiek blijft elke keer opnieuw enthousiast, het blijft werken, en dat is geweldig om te zien. Zonder deze nummers zou ik nu ook niet meer aan het werk zijn", lacht hij.

Pintje met Bart Peeters

Bart Peeters staat ook op de Proms, en hij liet al weten dat hij grote fan is en dat hij gevraagd had om Maxi Jazz naar Antwerpen te halen. "Ik ken hem niet, maar ik zal zeker een keer een pintje met hem gaan drinken", belooft Maxi Jazz.

Aardbeving

Maxi Jazz komt graag in Antwerpen, vertelt hij. "Het zijn hier vriendelijke mensen en het is een prachtige stad met veel cultuur. Ik ga één van de dagen zeker wat snuisteren in de platenwinkels."

Hij herinnert zich ook nog levendig de eerste keer dat hij in het Sportpaleis kwam optreden met Faithless. "We hebben toen een kleine aardbeving veroorzaakt omdat het publiek zo hevig op en neer aan het springen was. Het stond toen zelfs in de krant, geloof ik."

Maxi Jazz staat op vrijdag en zaterdag op de Night of the Proms.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!