Geef jij dit jaar een boom in plaats van een bon voor kerst?

donderdag 12 december 2019 - 15:42
Elisabeth De Weerdt
Jeanne van Meroye
Foto: website kadoboom
Wat geef je voor kerst aan iemand die alles al heeft? Een Kadoboom is een originele optie. Het is een initiatief van Ondernemers Zonder Grenzen, die al 10 jaar bezig zijn met bomen te planten in de woestijn. "De Kadoboom is goed voor het klimaat en voor het leven", aldus 'bomma' Jeanne Van Meroye.

Trees for life!

"Mijn kinderen en kleinkinderen hebben al alles", vertelt Jeanne Van Meroye tijdens de middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. "Wat moet je tegenwoordig nog geven? De Kadoboom is goed voor het klimaat en voor het leven." De Kadoboom is een initiatief van Ondernemers Zonder Grenzen. "In het noorden van Senegal is het vandaag de dag erg droog", vult haar schoonzoon Werner Sels aan. "Het is daar steeds sneller woestijn aan het worden."

Van woestijn naar bos

Volgens Werner Sels kunnen we het tij nu nog keren. "Door bossen aan te planten wordt de grond terug vruchtbaar. Zo kunnen mensen terug aan landbouw doen en verhogen we de welvaart van de lokale bevolking." Via een QR-code kan je je geplante bomen altijd volgen. Ondernemers Zonder Grenzen heeft in 10 jaar tijd al honderd miljoen vierkante meter woestijn omgezet in bos.

Wil je ook een Kadoboom kopen? Meer informatie vind je hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!