Geen drank voor Antwerp-fans op hoofdtribune na supportersincidenten

vrijdag 4 oktober 2019 - 09:03
Dylan Van Rooy
antwerpsupporter met 2 pintjes
Foto: belga
Antwerp heeft maatregelen aangekondigd om te vermijden dat de supporters van de club nog over de schreef gaan. Zo zal er op tribune 1 geen drank toegelaten zijn tijdens de match tegen Standard. Ook werden er al procedures opgestart tegen fans die het in het verleden te bont gemaakt hebben. "Match tegen AZ was een dieptepunt, een dreun voor het imago van de club."

De boete van 46.250 euro die Antwerp kreeg voor de ongeregeldheden in de Europa League-wedstrijd tegen AZ ligt de club duidelijk zwaar op de maag. Die wedstrijd in de laatste voorronde werd ontsierd door supporters die vuurwerk afstaken en voorwerpen op het veld gooiden. De club wil graag komaf maken met dergelijk gedrag.

"Match tegen AZ was dieptepunt"

"RAFC staat stilaan weer op de voetbalkaart. Overal een vol huis, en vocaal steeds sterker dan onze tegenstanders, maar helaas heeft niet iedereen het begrepen", klinkt het bij Dimitri Huygen van Antwerp. "Door het gooien van voorwerpen, voornamelijk bekers, heeft de club in het verleden herhaaldelijk sancties gekregen. De match tegen AZ was een absoluut dieptepunt en een dreun voor ons imago."

"Het gooien van bekers draagt op geen enkele manier bij tot de fantastische sfeer, integendeel. De club is actief op zoek gegaan naar de mensen die het voor alle supporters verpesten. Samen met de voetbalcel Binnenlandse Zaken zijn er al verschillende procedures tot burgerlijke uitsluiting opgestart."

Geen drank op hoofdtribune

Maar de club neemt ook preventieve maatregelen. Tijdens de match tegen Standard zal er dit weekend geen drank toegelaten worden op de hoofdtribune. "Het is helaas duidelijk dat dergelijke incidenten vooral daar plaatsvinden." Voorlopig geldt het verbod maar voor 1 wedstrijd. "We blijven onze fans wel vragen om voor de unieke vocale sfeer op de Bosuil te zorgen."

Met bier gooien, dat doe je niet!

Antwerpsupporter Luk Wyns

Acteur en Antwerpsupporter Luk Wyns kan zich vinden in het signaal van de club. "Met bier gooien is gewoon vies. Stel je voor dat je als trainer na zo'n bierdouche doorweekt een interview moet geven, dat kan toch niet", reageerde hij in Start Je Dag.

Dat het verbod enkel voor de hoofdtribune geldt, waar je een stuk meer betaalt voor een ticket stoort Wyns niet, maar hij reageert wel met een kwinkslag. "Bier gooien gebeurt op elke tribune. Het enige verschil is dat ze op tribune 2 (aan de overzijde van het veld, nvdr.) niet tot de dug-outs kunnen gooien. Daar gooien ze dan maar met bier naar elkaar", knipoogt Wyns.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!