Geen treinen tussen Mol en Geel dit weekend; ook hinder de hele maand november

vrijdag 1 november 2019 - 11:33
Anneke Hermans
Stockfoto van spoorwerken in Hoeilaart
Foto: Belga
Er rijden dit weekend geen treinen tussen Mol en Geel. Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt zeven wissels in het station van Mol. Er rijden wel vervangbussen. Ook de rest van de weekends van november zal er hinder zijn.

Vanaf vandaag wordt er gewerkt in het station van Mol. De houten spoorwissels worden vervangen door houten exemplaren. “De houten wissels gaan al een hele poos mee. Het zijn de eerste exemplaren en ze zijn dringend aan vervanging toe”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. Bovendien hebben de betonnen wissels veel voordelen. “Die zijn veel steviger. Ze gaan dus langer mee en zijn ook onderhoudsvriendelijker. Bovendien zijn ze ook geluidsarm. Dat wil zeggen dat als er een trein overrijdt, dat die wissels veel minder lawaai veroorzaken dan hun houten voorgangers en dat is goed nieuws voor de buurtbewoners.”

Heel november hinder

Er worden vervangbussen ingelegd tussen Mol en Geel. De werken zullen dit weekend nog niet klaar zijn. Daarom wordt er elk weekend van november gewerkt. Er rijden geen treinen dan tussen Mol en Geel, behalve op zaterdag 16 en zondag 17 november.

Ook hinder door werken in Brussel-Zuid

Er wordt niet alleen gewerkt in het station van Mol, maar ook in Brussel-Zuid worden er aanpassingen gedaan. Dit weekend en volgend weekend wordt er gewerkt aan de seinrichting in het station van Brussel-Zuid. Daardoor rijden de meeste treinen niet van en naar dat station. Wie Brussel met de trein moet passeren, wordt omgeleid. Vanuit Antwerpen rijden er dit weekend twee IC-treinen naar Brussel. Je checkt best de website van de NMBS voor je naar Brussel-Zuid pendelt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!