Getuige schietpartij Ekeren: "Doodbrave weduwe, dit moet een vergissing zijn"

vrijdag 29 november 2019 - 10:47
Elisabeth De Weerdt
het huis dat beschoten is
Foto: Radio 2
In het Antwerpse district Ekeren is gisterenavond laat een huis aan de Oudebaan beschoten. Overbuurman Dirk Gijs is getuige en reageert geschokt: "Ik zag iemand in zwarte kledij wegspurten met een groot vuurwapen. Ik riep nog maar hij negeerde mij." Niemand raakte gewond bij de schietpartij.

Groot vuurwapen

Dirk Gijs heeft een garage aan de Oudebaan. Hij woont over het huis dat gisterenavond beschoten is en is getuige van het voorval. "Ik was boven televisie aan het kijken, toen ik rond half 11 naar beneden ging om de lichten te doven en de deuren te sluiten", vertelt Gijs. "Ik hoorde plots meerdere schoten, en verbaasd trok ik de voordeur open. Ik zag iemand wegspurten in zwarte kledij met een donkere sjaal rond zijn gezicht én een groot vuurwapen."

Dit moet een vergissing zijn

Volgens Gijs vluchtte de dader weg richting Kapelsesteenweg. "Ik riep nog naar hem, maar hij negeerde mij en vluchtte verder." Volgens de garagist was de dader sportief gebouwd, rond de 20 à 30 jaar oud en ongeveer 1 meter 80 groot. Dirk Gijs is de enige getuige in de zaak. "De dader moet zich van adres vergist hebben, in het huis woont een doodbrave weduwe met een hondje en twee flinke kinderen. Ik zou niet weten wie haar huis zou beschieten." Volgens Gijs gebeuren er in de buurt vaker vergissingen. "Zo krijg ik af en toe een pakje dat bestemd is voor een Oudebaan in een andere gemeente."

Kogels

In het rolluik van het huis en ook in de voordeur zijn er elf kogelinslagen. Politie en parket zijn een onderzoek gestart. Niemand raakte gewond. De straat was een tijd afgesloten voor het onderzoek. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!