Gevangenisstraf voor poetsvrouw die overval op haar werkgever plande

dinsdag 10 december 2019 - 17:33
Anneke Hermans
Stockfoto rechter
Foto: VRT
Een poetsvrouw en drie handlangers moeten naar de gevangenis omdat ze een 72-jarige man bij hem thuis in Schoten overvallen en geslagen hebben. De vrouw deed zich eerst voor als slachtoffer, maar bleek achteraf alles in scéne gezet te hebben.

De feiten dateren van begin november vorig jaar. Een poetsvrouw zocht hulp bij de buren, omdat haar werkgever – waar ze op dat moment aan het poetsen was – zou overvallen zijn. De politie werd gebeld en die vonden de man hevig bloedend in zijn slaapkamer. Hij werd met een levensbedreigend hoofdtrauma naar het ziekenhuis gebracht. De buit was mager: een horloge en wat kleinere zaken.

Complot

Uiteindelijk bleek dat de poetsvrouw mee in het complot zat. Zij had samen met drie medeplichtigen de man overvallen. Dat bleek nadat de politie hun telefoonverkeer analyseerde. De drie mannen waren na de overval ook bij haar blijven slapen.

7 en 8 jaar gevangenis

De vrouw ontkende iedere betrokkenheid. De rechtbank vond het echter bewezen dat ze cruciale info, onderdak en dus noodzakelijke hulp aan de uitvoerders had verschaft. Zo had ze hen onder meer verteld dat het slachtoffer bemiddeld was en de deur altijd op een kier liet voor zijn katten.

De poetsvrouw moet nu voor zeven jaar naar de gevangenis, net zoals twee van haar mededaders. Een vierde dader, die niet aanwezig was op de rechtbank, werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Ze moeten ook een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Dat komt omdat hij nog altijd getraumatiseerd is door de feiten.

            

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!