Gezocht: nieuwe Strangers

woensdag 11 september 2019 - 08:01
Dennis van den Buijs
Strangers
Zitte zonder waark, zedde joeng en staark, go bij de....Strangers tribute band. "We zoeken nog twee goeie zangers die het Antwerps perfect beheersen", vertelt Chris Clauw op Radio 2 Antwerpen. Hij start een nieuwe muziekgroep die de liedjes van de Strangers levend moet houden.

'Bij de Rijkswacht', 'Oh mijnen blauwe geschelpte' en 'Antwarpe gaa zè gaa veur ma' zijn maar enkele van de vele hits van de Strangers. De band kende vooral in de jaren '70 en '80 nationaal succes met covers van wereldhits in het Antwerpse dialect. Maar Nest, Alex, Bob en John zijn intussen kranige zeventigers en tachtigers die niet meer optreden. "Het zou zo jammer zijn als hun ongelofelijke repertoire verloren gaat en dus start ik een Strangers tribute band" vertelt Chris Clauw in Start Je Dag. "De originele Strangers zijn zelf bij het project betrokken. We gaan sommige van hun teksten aanpassen. Zeg maar moderniseren zodat ook jongere generaties kennis kunnen maken met hun fantastische liedjes." 

Aantweirpse nachtegalen

Pittig detail: de band heeft nog geen naam én is nog niet volledig. "We zoeken nog twee zangers. Ze moeten podiumervaring hebben en bovenal het Antwerpse dialect perfect beheersen", zegt Chris Clauw.  De juiste mensen vinden, blijkt niet eenvoudig. "We zoeken nog iemand met het profiel van John. Zeg maar de plezante op het podium, iemand die het zotteke kan uithangen." Kandidaten kunnen zich melden via het mailadres auditie2020@gmail.com . Chris Clauw wil met zijn Strangers tribute band komende zomer langs de Vlaamse podia trekken. "Als dat allemaal vlot loopt, zijn er ook al plannen voor een theatershow."

Wie zijn Aantweirps al eens wil oefenen, kan onderstaand filmpje bekijken. De echte Strangers brachten een tijdje geleden speciaal voor Radio 2 Antwerpen een geüpdatete versie van hun filehit 'Kennedytunnèl'. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!